Naslovna | Službena posjeta Federalnom ministarstvu pravde
Službena posjeta Federalnom ministarstvu pravde
Objavljeno: 29.2.2024. 14:36:00 Autor: administrator

Ministar pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke Vjekoslav Lasić, zajedno sa svojim pomoćnicima za upravu i pravosuđe, danas je boravio u službenom posjetu Federalnom ministarstvu pravde gdje ih je primio federalni ministar pravde Vedran Škobić.
U radnom ozračju razgovaralo se o daljnjoj institucionalnoj i partnerskoj suradnji u pogledu resornih nadležnosti ministarstva, osobito u pogledu reforme javne uprave i njenog usklađivanja sa standardima Europske unije, što je jedan od preduvjeta za integraciju Bosne i Hercegovina na njenom  opredijeljenom europskom putu.
Također, na tragu europskoga puta vrlo važno pitanje je digitalizacija javne uprave.
Obzirom na složenost sustava Bosne i Hercegovine, digitalizacija federalne razine predstavlja prioritet, dok bit digitalizacije ipak mora biti na županijama, odnosno općinama/gradovima koje su u izravnom kontaktu s građanima, bilo da su u pitanju građevinske dozvole, odlučivanje po žalbama ili drugi upravni poslovi, kazao je ministar Škobić.
Ministar Lasić, složio se s konstatacijom u pogledu prioriteta reformacijskog procesa, zagovarajući nastavak zajedničkog opredjeljenja ka uspostavi transparentne, efikasne i moderne uprave Federacije BiH, odnosno njenih federalnih jedinica.
Reformacijskim procesima na europskom putu Bosne i Hercegovine stvorit će se povoljna klima, depolitizirati  javna uprava i učvrstiti povjerenje građana u institucionalne procese, obostrano su zaključili sudionici ovog radnog sastanka.

®© Sva prava pridržana Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke 2022. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.