Naslovna | Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije posjetilo Županiju Zapadnohercegovačku
Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije posjetilo Županiju Zapadnohercegovačku
Objavljeno: 21.2.2024. 14:19:00 Autor: administrator

Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije predvođeno županom Blaženkom Bobanom i njegovim suradnicima, te izaslanstvo Županije Zapadnohercegovačke predvođeno predsjednikom Vlade Predragom Čovićem i njegovim suradnicima, uz domaćinstvo načelnika Općine Grude Ljube Grizelja,  posjetili su Ravlića pećinu, povijesno arheološko nalazište u sklopu Avanturističkog parka Peć Mlini, kao i obnovljenu Crkvu sv. Mihovila Arkanđela u Drinovcima, gdje ih je dočekao fra Josip Mioč.
Nakon prezentacije projekta "Povratak korijenima", koji se provodi u Splitsko-dalmatinskoj županiji, župan Blaženko Boban je kazao: „Naše županije su i do sada surađivale na različitim projektima poput prometne povezanosti te Centra izvrsnosti u koji je uključeno nekoliko njihovih škola. Tema radnog sastanka uz druge aktivnosti međužupanijske suradnje su na prvom mjestu bile demografske mjere u smislu aktivnosti, projekata i programa koje provode oni u Županiji Zapadnohercegovačkoj, ali i mi u Splitsko-dalmatinskoj županiji - kazao je župan te dodao: Moram naglasiti da je Županija Zapadnohercegovačka jedina županija na prostoru Bosne i Hercegovine koja ima pozitivni prirodni prirast, upravo zato što provode niz mjera koje su doprinijele takvim rezultatima. Mi smo prezentirali aktivnosti koje provodimo s naglaskom na projekt "Povratak korijenima", te smo dogovorili intenzivniju prekograničnu suradnju u novom operativnom programu, kao i skoro potpisivanje Sporazuma o suradnji naših dviju županija.“
Zadovoljstvo radnim sastankom izrazio je i predsjednik Predrag Čović, kazavši da je: „Današnji sastanak sa županom Bobanom i njegovim suradnicima smatram izuzetno uspješnim. Imamo velik prostor za suradnju, naročito kada su u pitanju iskustva povlačenja sredstava iz EU fondova gdje Hrvatska ima veliko iskustvo, ali i o temi demografije, centrima izvrsnosti i infrastrukturnim projektima u području cestogradnje koji su već započeti, zaključio je Čović.

®© Sva prava pridržana Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke 2022. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.