Naslovna | Obilježen Dan sjećanja na žrtve komunističkog zlosilja u Županiji Zapadnohercegovačkoj
Obilježen Dan sjećanja na žrtve komunističkog zlosilja u Županiji Zapadnohercegovačkoj
Objavljeno: 5.2.2024. 12:53:00 Autor: administrator

Uz nazočnost predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Županije Zapadnohercegovačke, Grada Širokog Brijega, predstavnika Hrvatskog narodnog sabora, kao i predstavnika udruga proizišlih iz Domovinskog rata, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred križa, simbola muke i smrti, uz intonaciju himne hrvatskog naroda i kratku molitvu koju je predvodio vicepostulator „Vicepostulature postupka mučeništva fra Leo Petrović i 66 subraće“, fra Miljenko Mića Stojić, obilježen je Dan sjećanja na žrtve komunističkog zlosilja u Županiji Zapadnohercegovačkoj.
Podsjetimo da je ranije Županija Zapadnohercegovačka donijela Odluku o proglašenju 7. veljače - Danom sjećanja – spomendana - na žrtve komunističkog zlosilja u Županiji Zapadnohercegovačkoj, a Grad Široki Brijeg Odluku o obilježavanju 7. veljače Danom sjećanja na pobijene franjevce i puk.     
Polaganjem vijenaca paljenjem svijeća odan je  pijetet  svim hrvatskim žrtvama stradalim u Drugom svjetskom ratu i poraću.

®© Sva prava pridržana Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke 2022. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.