Naslovna | Predstavnici Ministartva pravosuđa i uprave ŽZH u posjetu kolegama iz kantona Sarajevo
Predstavnici Ministartva pravosuđa i uprave ŽZH u posjetu kolegama iz kantona Sarajevo
Objavljeno: 31.5.2023. 13:46:00 Autor: administrator

Na inicijativu ministra pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke Vjekoslava Lasića, održan je radni sastanak s ministricom Ministarstava pravde i uprave Kantona Sarajevo Darijom Softić Kadenić, na temu primjene dobre prakse u važnim procesima poput borbe protiv korupcije i digitalizacije javne uprave, koju je uspješno uspostavio i provodi Kanton Sarajevo.  


Ministrica Softić Kadenić i njeni suradnici su gostima iz Zapadnohercegovačke županije predstavili sve značajne korake koji su poduzeti u cilju postizanja visoke razine transparentnosti u radu javnog sektora u posljednje dvije godine, osvrćući se niz prepreka koje su pojavljivale na putu uspostave ali i na metode kojima su se prepreke uspješno eliminirale.   


Predstavnici Ministarstva pravde i uprave Kantona Sarajevo,  zajedno s kolegama iz Zavoda za informatiku i statistiku, također su predstavili stanje procesa digitalizacije u Kantonu Sarajevo, istaknuvši kako se pred njima nalazi izazov uređenja pravnog okvira kao svojevrsnog pionirskog poduhvata u kontekstu digitalne transformacije javnog sektora u Bosni i Hercegovini.


Sudionici današnjeg radnog sastanka su izrazili interes za obostranu suradnju u budućnosti, imajući u vidu kako Županija Zapadnohercegovačka iskazuje interes za pokretanje procesa digitalizacije javne uprave, te da su primjeri dobre prakse u tom pogledu neophodni i poželjni.

®© Sva prava pridržana Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke 2022. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.