Naslovna | Svečano obilježen Dan branitelja općine Posušje
Svečano obilježen Dan branitelja općine Posušje
Objavljeno: 30.5.2023. 18:30:00 Autor: administrator

U sklopu izaslanstva Vlade Županije Zapadnohercegovačke, svečanom obilježavanju Dana branitelja općine Posušje, nazočio je i ministar pravosuđa i uprave Vjekoslav Lasić.

Prigodan program započeo je odavanjem počasti, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen obilježjem Fenix 72., nakon čega je služena sv. Misa za sve nestale, poginule, umrle i žive branitelje u crkvi Bezgrješnoga začeća BDM u Posušju.

Svečani mimohod s ratnim stjegovima postrojbi, uz pratnju limene glazbe hrvatske komponente vojske OS BiH odvijao se posuškim ulicama do Trga hrvatskih branitelja, gdje je nastavljana  svečanost intoniranjem himne svih Hrvata, te minutom šutnje i odavanjem počasti poginulim, nestalim i preminulim braniteljima.

Na svečanosti se obratio se predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović, upućujući čestitke i evocirajući uspomene na događaje iz Domovinskog rata.
 
Podsjetimo da se danas, praznično u Županiji Zapadnohercegovačkoj obilježava i 30. svibnja, Dan svehrvatske državnosti, koji je, 2004., utemeljen Zakonom o blagdanima i neradnim danima u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

®© Sva prava pridržana Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke 2022. | Dizajn i programiranje - Remedija d.o.o.